Upgrade van de wasstraat

Meer bekendheid voor de wasstraat

Van Dueren is een autobedrijf met alles onder één dak, een naastgelegen tankstation met daarbij een onbemande roll-over. De heren van Dueren zijn op zoek naar meer bekendheid voor de wasstraat, een project waar Walnut zich op meerdere vlakken kan inzetten. 

Met behulp van kentekenherkenning en het Loyalty platform van Walnut wordt het wassen bij van Dueren opnieuw aantrekkelijk gemaakt. Naast de producten van Walnut wordt er ook in samenwerking met Extendas een payment terminal geplaatst met een Payter en een QR-code reader. Contactloos betalen en betalen met een voucher wordt middels deze weg makkelijker gemaakt voor de klant. 

Door het klantenbestand te laten groeien en inzichtelijk te maken, kunnen er gericht campagnes worden uitgestuurd. De support van Walnut ontzorgd de ondernemer. Er worden maandelijks campagnes in overleg met de klant klaargezet die automatisch worden uitgestuurd. Het doel van dit project is om de wasstraat een upgrade te geven zodat de wasfrequentie zal verhogen waardoor er een zichtbare omzetstijging ontstaat. 

Walnut ontwikkelt en levert oplossingen voor loyaliteit. Wij helpen klantgedrag inzichtelijk te krijgen en realiseren meer omzet.

Contact

Emmastraat 6c
4811 AG Breda
Nederland

+31767002184
info@walnutloyalty.com
www.walnutloyalty.com