Wat is een campaign?

Een campagne is een korte periode waarin je gericht gaat communiceren over een bepaald onderwerp. Dat kan een nieuw merk zijn, een nieuw product, maar ook een of meer vacatures die wat lastiger in te vullen zijn. 

Hoe maak je een campagne? 

Stap voor stap

Stap 1; Je kiest tussen een notificatie en een belonings campagne. Een notificatie is een normale mail die je stuurt om iemand ergens van op de hoogte te stellen. Een belonings campagne is een campagne waar een prijs aan vast zit.

Stap 2; Wat je verder moet doen is een bedrijf kiezen, dit is het bedrijf die de campagne uiteindelijk uitstuurd. 

Als je kiest voor een Reward, zie onderstaande afbeeldingen. 

Als je kiest voor een notificatie, sla de afbeeldingen over reward campaign dan over.

Stap 3; Deze stap bestaat alleen als je kiest voor een campagne met een beloning (reward). Je kkest hier welke coupon (die je zelf al gemaakt hebt) je kiest als prijs. Dit wodt dan aan de campagne gehangen. 

Stap 1; Bij deze stap vul je informatie in wat niet op de campagne komt te staan. Dit is informatie voor jezelf. Je geeft de titel van je campagne en je kiest hier verder ook welke email je hier aan wilt hangen. Je geeft aan wat het onderwerp van de email is, en als je een zelfgemaakte mail wilt gebruiken schakel je de optie 'Use custom mail template' aan. 

Als je geen zelfgemaakte mail gebruikt kun je je eigen mail onder aan opstellen bij stap 2.

Stap 2; Bij deze stap maak je je eigen mail, wat niet veel hoeft te zijn. Je kunt hier een eigen cover image gebrukken en je eigen stukje tekst schrijven. 

Stap 1; Je krijgt de keuze tussen een 'One time campaign' en een 'Ongoing campaign'. Het verschil tussen deze twee is dat je bij een eenmalige campagne het in één keer uitstuurd. Bij een campagne die blijft gaan, stopt deze op een andere datum. Je kunt er dus voor kiezen om de campagne vandaag t starten en deze morgen te laten eindigen. 

Als je voor een 'ongoing campaign' kiest, kijk dan naar de komende afbeeldingen voor verdere stappen. Kies je voor een eenmalige campagne? Sla de volgende afbeelding dan over. 

Wanneer je voor een 'One time campaign' gaat, krijg je de optie om deze vandaag nog de deur uit te sturen, of later in de toekomst. 

Stap 1; Je stuurt de campagne er vandaag nog uit. Dit gaat vanzelf omdat je de datum en de tijd al in stelt bij deze stap. 

Stap 2; Je stuurt de campagne later uit. Dit gaat ook vanzelf omdat de datum en de tijd al vastgesteld staan. 

Bij deze stap krijg je alle regels waar je campagne aan moet voldoen. Je kunt kiezen om een bepaalde doelgroep te selecteren, zoals alleen de actieve mmbers of alleen de inactieve members. Deze opties stel je in onder het kopje 'Fixed rule'. 

Op deze manier ga je elk kopje af, en kun je zo alle regels instellen die je zelf wilt. Je kunt dit natuurlijk ook overslaan en een hele algemene campagne uitsturen. 

Stap 5 is de laatste stap die je ondergaat, en dit is een samenvatting van alle ingestelde informatie en regels. Hier zie je ale regels die je hebt ingesteld en hoe je campagne er nu uit ziet. Zo kun je in één overzicht zien wat je nog mist en wat je tot nu toe gedaan hebt. 

Wanneer alles klopt en naar wens is, kan je er voor kiezen om een preview te versturen (dit staat onder stap 3 in de afbeelding hierboven).