Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een pagina die naar klanten wordt gestuurd, met het doel om gegevens binnen te krijgen. Je kan een landingspagina uitsturen voor een bepaald doeleinde, en hierbij is het mogelijk om bepaalde gegevens op te vragen (postcode, geboortedatum, kentekenplaat). Deze pagina is bedoeld om mensen binnen te halen.

Hoe maak je een landingspagina?

Stap voor stap

Stap 1 en 2: De titel en de subtitel, deze staan boven aan weergegeven. Hier is het mogelijk om jouw landingspagina een naam te geven. Je voert hier titels in die de inhoudt van jouw landingspagina ondersteund. De subtitel is echter ook niet noodzakelijk.

Zie het voorbeeld onderaan voor verduidelijking van de ligging!

Stap 3: Een ‘Redirect URL’ in vullen, dit is echter niet noodzakelijk. Een redirect URL is een link die naar een andere URL verwijst. Dit kun je zien als een verhuizing, je geeft aan iedereen je nieuwe adres door.

Stap 4: De optie voor een ‘Short name’, wat het laatste woordje van een link weergeeft. Een voorbeeld is: www.ditiseenvoorbeeld.nl/shortname

Deze stap is heel belangrijk en moet bij elke landingspagina anders zijn, aangezien je anders naar dezelfde pagina blijft verwijzen. Hier kun je een woord neerzetten dat bij de inhoudt van je landingspagina past. Let op, dit ziet de klant in de link staan.

Stap 5: Het selecteren van een brand (het bedrijf wat de landingspagina uitstuurt). Hier kun je op klikken en gemakkelijk uw gewenste bedrijf kiezen.

Stap 6: Het kiezen van de kleuren. De primary color is de kleur die je als achtergrond van je landingspagina hebt. Je hebt de vakjes die je moet invullen met je e-mail etc. en de achtergrond van dat vlak is je primary color.

De secondary color is de achtergrond van het vlak bij de titel en subtitel. Dit is het bovenste vak, boven het vak van de primary color.

De laatste kleur keuze is de third color. Deze kleur wordt de kleur van je ‘continue’ balkje. Het balke waar de mensen op klikken om verder te gaan. Deze staat onderaan, in het vlak van de primary color.

Stap 1: Request. Bij deze stap is het mogelijk om aan te geven welke informatie de klanten in zullen vullen, wanneer hun de landingspagina openen.

Stap 2: Deze stap gaat over de instellingen achter de landingspagina, wat echter niet noodzakelijk is om aan te geven.

Een Iframe (Inline Frame) is ….

Stap 1: Hier krijg je de mogelijkheid om aan te geven welke coupon (die je van tevoren hebt gemaakt bij ‘products’ à ‘Coupons’) je aan de landingspagina wilt hangen. Bij de instellingen van de coupon hoef je vervolgens niks te doen, omdat je het hier al met elkaar verbindt.

Stap 2: Je kunt er ook voor kiezen om er een gemaakte Storecard aan te hangen, dit werkt precies hetzelfde als de coupon optie. Een storecard is een kaartje die je in de winkel krijgt, of in dit geval in de webshop hebt liggen, die mensen kunnen kopen om in te ruilen voor andere goederen/diensten.

Stap 1: Hier krijg je de mogelijkheid om een Mail Template aan je landingspagina toe te voegen. Deze Mail Template moet je eerst gemaakt hebben, voordat je deze in het lijstje kunt zien. Je kunt dus een coupon en een Mail Template aan een landingspagina hangen, deze moet je dus ook allemaal met elkaar te maken laten hebben.

Het hele idee achter de landingspagina is, dat als je je gegevens hebt ingevuld (de gegevens die gekozen zijn bij ‘Stap 2 – Details’ je een Mail krijgt (de gekozen Mail Template van ‘Stap 4 – Finish’). In deze mail staat vervolgens een link, naar de gekozen coupon (Stap 3 – options).

Voorbeeld landingspagina

Landingspagina

Diut is een voorbeeld van een standaard landingspagina. Hier is de ligging van alle kleuren duidelijk te zien.