Wat is een Mail Template?

Een Mail Template is een mail gemaakt voor een bepaald doel einde. Deze mail kun je maken voor verschillende onderwerpen, zoals een welkoms mail of een herinnerings mail. Vervolgens is het mogelijk om deze te verbinden met een landingspagina en coupon. 

Hoe maak je een Mail Template?

Stap voor stap

Stap 1; Het kiezen van een brand (dit is dus het bedrijf waar de mail van afkomstig is). Je klikt op het gewenste bedrijf en je wordt meteen naar stap 2 gestuurd. 

Je krijgt hier de keuze tussen 2 opties: 'Quick editor' en 'Standard editor'. Het verschil tussen deze twee opties is dat je bij quick editor meteen een voorbeeld krijgt waar je in kunt werken, en bij een standard editor krijg je eerste ene aantal voorbeelden waar je uit kunt kiezen. Hier heb je dus meer mogelijkheden. 

Kies je voor quick editor? kijk dan naar de volgende drie afbeeldingen voor verdere stappen. 

Kies je voor standard editor? Sla de volgende drie afbeeldingen dan over.

Quick editor

Stap 1; Je vult de titel, het onderwerp en de verstuurder in. Deze informatie komt niet letterlijk in je mail te staan.

Stap 2; Je krijgt hier de mogelijkheid om een foto toe te voegen. Dee verschijnt boven aan je mail, en is toe te voegen door op het vlakje te klikken. Hier kun je een afbeelding uit je bestanden selecteren. 

Stap 3; Je gaat hier aan de slag met de emial header (dit is de titel die in je mail staat) en je eerste zinnen in je template. Als je dit aanpast kun je in het voorbeeld meteen zien of dit er goed uit ziet of niet.  

Stap 4; Hier geef je aan wat de button voor functie heeft, en welke tekst hier op komt te staan. Wil je dat de button je naar een andere website/pagina stuurt? Kies dan voor de optie 'website'. Als je hier voor kiest moet je er wel rekening mee houden dat je de link naar de desbetreffende website in het vakje hiernaast zet. Wil je dat de button je naar een digitale pas stuurt? Kies dan voor de optie 'Link to digital pass'. Als je voor deze optie gaat, hoef je geen extra link meer toe te voegen. 

Stap 5; Hier ga je je mail afsluiten. Je kan zelf beslissen of je hier nog iets neer wilt zetten. Dit is dus niet noodzakelijk.

Standard editor

Wanneer je de optie 'standerd editor' hebt gekozen kom je op dit scherm terecht. 

Stap 1: Hier staan een aantal voorbeeld templates die je kunt gebruiken. Wanneer je op een optie klikt, komt die hier onder te staan. Dit kan je volledig naar wens invullen. 

Dit is het voorbeeld dat je krijgt als je kiest voor de optie 'Account creation'. Je krijgt dus een heel voorbeeld wat past bij jouw doeleinde. Wanneer je een voorbeeld gebruikt hoef je niks met de opties rechts in het scherm te doen, zoals columns, button, divider etc.  

Stap 1: Wanneer je geen voorbeeld kiest heb je een leeg template, deze kun je helemaal zelf invullen. Rechts heb je veel materiaal voor in je mail, deze sleep je van rechts, naar links je template in. Dit zijn dingen zoals titels, knoppen en foto's. 

Zoals er in het voorbeeld met rode cirkels is aangegeven, is het ook nog mogelijk om de achtergrond te veranderen. Zo kun je heel de mail eigen maken.

Wanneer je iets wilt verwijderen kan je door op het desbetreffende veld te klikken, het prullenbakje selecteren. Hier verwijder je het geselecteerde veld meteen. 

LET OP: Heb je een eigen template gemaakt, druk dan niet op een voorbeeld optie. Dit zorgt er voor dat je zelf gemaakte template wordt vervangen door een voorbeeld. Je zult dus helemaal opnieuw moeten beginnen. 

Als je al deze stappen hebt doorlopen, kun je naar boven scrollen en op 'preview' klikken. Dit stuurt je naar de volgende stap, en kun je meteen zien hoe de template er uit ziet. 

Hier vul je de titel van je werk in, het onderwerp en de verstuurder van de email. Deze informatie komt niet in je template te staan, maar is puur voor de achterstellende informatie.

Wanneer je deze informatie in hebt gevuld, kan je kiezen tussen 'Save & send mail preview' en 'Create template'. Als je kiest voor bewaren en sturen, kan je direct een voorbeeld mail uit sturen. Deze wordt hiernaast ook meteen opgeslagen. Als je kiest voor create template, sla je hem alleen op.