Wat houdt het kopje add members in?

Met het kopje 'add members' is het mogelijk om klanten aan jouw omgeving toe te voegen. Zo krijg je de mogelijkheid omje omgeving uit te breidden, op een gemakkelijke manier. 

Hoe voeg je een member toe?

Wanneer je een member toe wilt voegen aan jouw omgeving, druk je bij het kopje add members op 'add members' rechts boven in. Je komt op het volgende scherm terecht: 

Hier moet je de email van je nieuwe member neer zetten, kiezen van welk bedrijf het afkomstig is ('Brands') en je kan een Storecard kiezen. (WAAROM?)

Wanneer je dit hebt gedaan moet je een CSV bestand uploaden. Wat is dit?

Een CSV bestand is een leeg tabel wat afkomstig is uit excel. Dit tabel bevat de email van je members, en bijvoorbeeld de achternaam. Dit bestand houdt dus de gegevens van al je members bij. 

Hoe maak je dit? 

Stap 1: Ga naar excel en ga naar het bestand waar ji je klant informatie in hebt staan. Een leeg bestand zal niet werken.

Stap 2: Je gaat naar 'bestand' en klikt op 'export'.

Stap 3: Je kiest voor 'Verander bestand type' en selecteerd hierbij de optie 'CSV (Comma delimited).

Wanneer je het bestand hebt toegevoegd kunje naar stap 2, en kom je uit op dit scherm. Hier zie je de informatie staan die jij in jouw CSV bestand hebt staan. Het eerste vakje is je eerste regel in het CSV bestand. Het tweede vakje is je tweede regel en de derde je derde regel. Dit verschilt natuurlijk per bestand. het kan zijn dat jij meer dan drie regels hebt staan in je bestand, dit zorgt er vior dat je ook meer hebt staan op dit scherm. 

Nu je alle informatie hier hebt staan, kun je kiezen of je dit wilt gebruiken in je member lijst of niet. Wanneer je er voor kiest dit wel te gebruiken, moet je kiezen als wat je dit wilt gebruiken. Als jij wilt dat de eerste regel van je bestand alle emails gevat, selecteer je bij het bovenste vakje 'Email'. Zo kun je elke regel in jouw bestand een functie geven, of zelfs weg laten. 

Let op: Het is noodzakelijk om mindens 1 regel de functie 'Name' te geven en om minstens 1 regel de functie 'Email' te geven. 

Als je dit hebt ingevuld ga je naar de volgende stap, wat je een samenvatting geeft van wat je hebt gecreëerd. 

Hoe ziet dit er vervolgens uit?