Wat is segmentatie?

Segmentatie is het opdelen van mensen/dingen in bepaalde groepen. Je kunt zo je doelgroep specificeren, en de mensen met hetzelfde doeleinden bij elkaar zetten. Met dit kopje is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen mensen uit een bepaale groep iets toe te sturen, deze groepen maak je door te segmenteren. 

Hoe werkt segmenteren?

Bij stap 1 moet je kiezen welke catagorie je wilt segmenteren, het kan gerelateerd zijn met je klanten, passen of leads. Je kunt later altijd nog een andere keue maken, wil je toch een andere kant op gaan. 

Je selecteerd een optie, waardoor je vervolgens meteen naar stap 2 wordt gestuurd. 

Wanneer je kiest voor een member related rule krijg je deze opties te zien. Je kan voor elk kopje een bepaalde instelling maken, zo doe je dat bijvoorbeeld bij verjaardag  door aan te gven dat iedereen die jarig is na een bepaalde datum hier in valt. Dit is helemaal naar wens te maken. Wat je hierbij krijgt te zien is het volgende:

Wanneer je deze richting ook volgt, ben je al bij de laatste stap. Je hoeft dus niet elk vakje in te vullen. Je kiest telkens 1 catagorie die je verder helemaal afwerkt. Meerdere catagorién in één segmentatie is niet mogelijk. 

Bij deze stap geef je je segmentatie een titel, dus bijvoorbeeld 'verjaardagen na...' of 'verjaardagen voor...'. Verder vul je de overige opties in en selecteer je een datum met tijd. 

Wanneer je bij stap 1 gekozen hebt voor een pass related rule, krijg je dit scherm te zien. Dit gaat over de storecards en coupons die je hebt gemaakt. Wanneer je voor één van deze opties kiest, krijg je vervolgens de keuze om aan te geven of de groep dit niet of wel heeft. Zo kun je je klanten opdelen in de groep die wel de volgende coupon heeft, en de groep die deze niet heeft. 

Wanneer je bij stap 1 voor de keuze lead related rule hebt gekozen, krijg je deze twee opties. De landingspagina of de prize pools. Wanneer je voor één van deze opties gaat, is de volgende stap aangeven of de betreffende groep dit niet of wel heeft. Je gaat dus je klanten opsplitsen in de groep die wel is aangemeld via een landingspagina, en de groep die dit niet heeft gedaan. 

Wanneer je bij stap 4 bent, is het alleen nog noodzakelijk om aan te geven om welke (boijvoorbeeld) landisngpagina het gaat, of om welke coupon het gaat etc. 

Hoe komt je segmentatie er uit te zien?